A GINOP 5.1.3.-16 „Társadalmi vállalkozások ösztönzése” című felhívásra előkészített projekttervek előminősítésének felfüggesztése.

Tekintettel arra, hogy a „GINOP 5.1.3.-16 Társadalmi vállalkozások ösztönzése” című felhívás rendelkezésre álló támogatási keretet meghaladó támogatási igény rendelkezik a kérelem benyújtásához szükséges minősítő tanúsítvánnyal, így az új projekttervek előminősítése 2017. november 16-tól felfüggesztésre kerül. A már minősítésre benyújtott pályázatok értékelését az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. lezárja, továbbá azon projektterveket, amelyek fejlesztendőek, a későbbiekben is befogadja és azok értékelését továbbra is elvégzi.

Az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. a továbbiakban a  GINOP 5.1.7-17 „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című felhíváshoz kapcsolódóan várja a projektterveket a PiacTárs 5.1.7. Projektterv Előminősítő Rendszer https://ginop512.mgfu.hu/ginop517/ oldalán és folytatja a benyújtott projekttervek előminősítését.PiacTárs

Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében

GINOP-5.1.2-15-2016-00001
 

 
Hogyan lehet a GINOP-5.1.3-16 pályázaton történő részvételhez szükséges minősítő tanúsítványt megszerezni?
 
A pályázni kívánó vállalkozásoknak a „PiacTárs” kiemelt projekt keretében az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított online felületen kell projektterveiket benyújtaniuk.
 
A minősítési folyamat és a minősítési szempontrendszer részletes leírása letölthető innen.
 
Az online felületen benyújtott projektterveket az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. előminősíti. Az előminősítés eredményei alapján meghatározza a fejlesztésre nem alkalmas, fejlesztendő és fejlesztés nélkül támogatásra javasolt projektterveket. A fejlesztésre nem alkalmas projekttervek elutasításra kerülnek.
A fejlesztés nélkül támogatásra javasolható projekttervek automatikusan megkapják a minősítő tanúsítványt. A fejlesztendő projekttervek benyújtói számára az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. üzleti tervezéssel és társadalmi hasznossággal kapcsolatos online tananyagot, kontaktórás fejlesztési lehetőséget biztosít.
 
A pályázók a fejlesztés eredményeként átdolgozott projektterveket az online felületen ismételten benyújtják minősítésre. Az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. a minősítés eredményei alapján a követelményeknek megfelelő, fenntartható és társadalmilag is hasznos projekttervekre kiállítja a minősítő tanúsítványokat, amelyek birtokában a társadalmi vállalkozások a GINOP-5.1.3-16 pályázati kiírásra benyújthatják pályázataikat.
 
Az előminősítés folyamata és a minősítő tanúsítványok kiadása az alábbi ütemezés szerint történik:
 
Az üzleti és társadalmi hasznosság szempontok szerint történő előminősítésre rendelkezésre álló idő: a beadástól számított legfeljebb 30 munkanap.
 
A – szükség esetén – módosított minősítési kérelmek elfogadására/elutasítására, a minősítő tanúsítvány kiadására rendelkezésre álló idő: a beadástól számított 15 munkanap.
 
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a projektterveknek nem csupán az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. által meghatározott üzleti fenntarthatósági és társadalmi hasznossági szempontoknak kell megfelelniük, hanem a GINOP-5.1.3-16 pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek is.
 
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. által meghatározott üzleti fenntarthatósági és társadalmi hasznossági szempontoknak megfelelő projekttervek alapján kiadott minősítő tanúsítvány a GINOP 5.1.3 -16 pályázat benyújtásának szükséges feltétele, de nem biztosítéka!
 
Fentiekre való tekintettel kérjük, hogy előminősítésre leadott projektterveiket a GINOP-5.1.3-16 pályázati felhívás fokozott figyelembevételével készítsék el.
 
Telefonszám: +36 1 312 2213
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége: Hétfőtől csütörtökig: 8:00 – 17:00, Pénteken: 8:00 – 14:30
E-mail: info@mgfu.hu